Ads 468x60px

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ρώτησα ποιος είναι τύπος του δέρματός μου όχι για εκείνον τον τύπο..

Το δέρμα μας μπορεί να είναι: ξηρό, μεικτό ή λιπαρό, για αυτό και ανάλογα πρέπει να το περιποιούμαστε...
Το ξηρό δέρμα το αναγνωρίζετε εύκολα αφού δεν σας αφήνει σε ησυχία μετά τον καθαρισμό του, σας «τραβάει» συνεχώς. Συνήθως μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι αρχίζουν σιγά σιγά να εμφανίζονται μικρές γραμμές στο μέτωπο, στο πλάι του ματιού το λεγόμενο «πόδι της χήνας» και στην ρινοπαρειακή αύλάκα, που αν δεν κάνουμε κάτι γρήγορα μετατρέπονται σε μόνιμες ρυτίδες. Το πρόσωπο μοιάζει πιο θαμπό και άτονο. Είανι ευάλωτο σε αλλεργίες και ερεθισμούς, για αυτό η ενυδάτωση είναι πολύ βασική και ποτέ δεν πρέπει να βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς αυτήν!

Αν το δέρμα σας είναι μεικτό τότε είναι κάτι μεταξύ ξηρού και λιπαρού. Εμφανίζεται λιπαρότητα στην Τ ζώνη και ξηρότητα με την αίσθηση τραβήγματος στις παρειές. Προσοχή στην επιλογή της κρέμας μερικές φορές μας ξεγελάει και κάνουμε λάθος αγορές που αφορούν ξηρό ή λιπαρό δέρμα.Υπάρχουν κρέμες κορίτσια για μεικτά δέρματα!

Το λιπαρό το καταλαβαίνουμε γιατί γυαλίζει παντού και  αναγκάζει να ταμπονάρουμε και να ανανεώνουμε  το μακιγιάζ  συχνά. Συνήθως εμφανίσει ακμή πιο εύκολα από τους υπόλοιπους τύπους. Το θετικό είναι ότι δεν σπάτε εύκολα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Δείτε όλα τα ζώδια