
Αν το στομάχι σας είναι ευαίσθητο, έχετε φουσκώματα χωρίς λόγο και πονάτε συχνά, τότε νομίζω πρέπει να συνεχίζετε να διαβάζετε παρακάτω...
Δεν είναι άλλωστε και λίγες οι φορές που κάποιοι από εμάς έχουμε πάθει κράμπα στο στομάχι ή παρακαλάμε να πιούμε σόδα ή κόκα-κόλα για να ξεφουσκώσουμε. Υπάρχουν κάποιες όμως τροφές που μας βοηθούν να ισορροπήσουμε την κατάσταση.
- Ω,ναι παπάγια! Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τα έλκος, τις στομαχικές διαταραχές, τη διάρροια και το αίσθημα καύσου. Η παπάγια περιέχει παπαΐνη, ένα φυσικό ένζυμο του πεπτικού που βοηθά στη διάλυση των τροφίμων που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι.
- Πίτουρο βρώμης. Είναι μια σημαντική πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών (διαλυτές διαλύονται στο νερό, οι αδιάλυτες όχι).Δοκιμάστε με γάλα και φρούτα.
- Ένα μήλο την ημέρα. Όχι μόνο είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, αλλά είναι πλούσια σε πηκτίνη και άλλα ένζυμα που βοηθούν το σώμα να απελευθερώσει τα μόρια των τροφίμων που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι. Ευαίσθητο στομάχι; Δοκιμάστε τα ψητά και όχι ωμά.
- Κανέλα και άρωμα. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τόσο της πρωινής ναυτίας όσο και της διάρροιας. Πασπαλίστε την σε αλμυρά τρόφιμα (όπως το κοτόπουλο) καθώς και στα γλυκά (μηλόπιτα).
- Μάραθος. Αυτό το βότανο είναι ένα φυσικό θεραπευτικό για το στομάχι, και είναι ένας από τους λόγους που το βλέπετε συχνά να προσφέρεται στο τέλος ενός γεύματος σε ινδικά εστιατόρια! Μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου