Σε όλες τις δίαιτες επιτρέπονται σαλάτες που είναι είτε το κύριος πιάτο του μεσημεριανού μας ή συνοδεύουν το κρέας ή το ψάρι. Φτιάχνουμε σήμερα μία σαλάτα λοιπόν, χορταστική και πάνω από όλα υγιεινή!Δείτε πως..
Τι χρειάζομαι;
Τι κάνω;
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με 700 γρ. νερό. Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ξαφρίζουμε και περιμένουμε να μαλακώσουν τόσο όσο να μην λιώνουν εύκολα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και όταν έρθει η ώρα και δεν καίνε τότε τα αναμειγνύουμε με όλα τα υλικά. Καλό είναι να μην φαγωθεί αμέσως η σαλάτα για να μαριναριστούν όλα τα υλικά και να αρωματιστεί από το κρεμμυδάκι.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε- αν θέλετε- για να γίνει λίγο πιο "παχυντικό"..
Καλή επιτυχία!
Τι χρειάζομαι;
- 700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
- φρέσκια ντομάτα
- δύο κουταλιές ελαιόλαδο
- χυμό λεμόνι
- 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- ξύδι ( όσο σας αρέσει)

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με 700 γρ. νερό. Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ξαφρίζουμε και περιμένουμε να μαλακώσουν τόσο όσο να μην λιώνουν εύκολα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και όταν έρθει η ώρα και δεν καίνε τότε τα αναμειγνύουμε με όλα τα υλικά. Καλό είναι να μην φαγωθεί αμέσως η σαλάτα για να μαριναριστούν όλα τα υλικά και να αρωματιστεί από το κρεμμυδάκι.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε- αν θέλετε- για να γίνει λίγο πιο "παχυντικό"..
- ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
- δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου