Ads 468x60px

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μόνη στο σπίτι...Φτιάχνω τρουφάκια σοκολάτας!

Τίποτα δεν είναι δύσκολο αν το παλέψεις. Δεν σου μιλώ για μία και δύο αλλά σίγουρα πολλές παραπάνω. Τόσο μου πήρε και εμένα για να πετύχω τα τρουφάκια σοκολάτας με σκοπό να μπορούν ναν φαγωθούν!Δείτε την συνταγή..
Τι θα χρειαστώ;
 
225 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα
1/8 κουταλιά του γλυκού chipotle ή πιπέρι καγιέν
1 μεγάλη πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
κακάο σε σκόνη ή ότι άλλο θέλετε για να ρίξετε από πάνω

Θυμηθείτε ότι οι αναλογίες είναι το κλειδί για να πετύχει το γλυκό, δεν είναι σαν τη μαγειρική που μπορεί να διορθωθεί το λάθος.

Και τώρα τι κάνω;

Στο πάγκο της κουζίνας κόβετε σε πολύ ψιλά κομματάκια τη σοκολάτα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μετά το πιπέρι και το αλάτι. Συγχρόνως βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μεσαία θερμοκρασία ίσα-ίσα να πάρει μια βράση για περίπου 1 με 2 λεπτά.

Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος μέσα στη σοκολάτα και αφήνουμε 3 λεπτά να κάτσει το μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά-σιγά στην αρχή και στη συνέχεια δυνατά, μέχρι να γίνει απαλή η γκανάζ.'Έπειτα τοποθετούμε 1 μεγάλο φύλλο μεμβράνης στον πάγκο της κουζίνας και ρίχνουμε τη γκανάζ. Την τυλίγουμε απαλά και προσέχουμε να διατηρεί το σχήμα της. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να παγώσει αρκετά και να στέκεται. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη σοκολάτα στη μέση. Μετά κάθε μισό κομμάτι το ξανά κόβουμε στη μέση και μετά σε κύβους. Ρίχνουμε τους κύβους μέσα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε ή σε τρούφα, ότι σας αρέσει.

Καλή τύχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Δείτε όλα τα ζώδια